donderdag 15 maart 2018

Maart: preimaand

Deze maand stond 'Marij, de prei' in de kijker.
Het derde leerjaar kreeg van Treesje Freesje en Willy Wortel de opdracht om een hapje met prei te maken.
Het werd een ham-preisalade op een toastje.
We beleefden veel plezier aan het maken en ooo.... mmmm.....
Wat was het lekker!

Kijk maar!

Afbeeldingsresultaat voor ham prei salade

Voor wie het thuis nog eens wil uitproberen ...

HAM-PREISALADE VOOR OP TOAST

Ingrediƫnten (20 personen)
o   125 g ham in dunne reepjes
o   165 g prei (wit en groen)
o   20 toast koekjes
o   1 kruidenkaaspotje (150 g)
o   1,5 el mayonaise
o   2 el water

Bereidingswijze
1.    Maak de prei schoon. Snijd de prei eerst in de lengte in dunne reepjes en vervolgens in kleine stukjes. Doe de prei in een zeef.
2.    Haal de juf zodat ze er veel kokend water over kan schenken. Laat daarna de prei goed uitlekken en afkoelen.
3.    Snijd de ham in dunne reepjes.
4.    Knip de bieslook in kleine stukjes.
5.    Doe de prei, ham en fijngeknipte bieslook in een kom. Voeg de Boursin, mayonaise en 2 eetlepels water toe. Meng alles tot een salade.
6.    Breng op smaak met versgemalen peper.
7.    Serveer de ham - preisalade op een toast.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.